Târgul de Crăciun din București cu bilete și doar pentru vaccinați/trecuți prin boală

Autoritățile locale din București anunță că revin târgurile de Crăciun în zonele centrale, iar pe străzi reapar luminițele.

Anul trecut târgul nu s-a ținut. Nicușor Dan susținea că ”suntem pe marginea prăpastiei. Noi, Bucureștiul, opinia mea fermă este că nu trebuie să avem un târg de Crăciun în această iarnă”.

De altfel și luminițele de pe străzi vor fi mai multe ca în 2020. Primăria Capitalei a anunțat că va cheltui 1 milion de lei pentru beculețele de pe copaci și de pe stâlpi. Ani trecuți se cheltuia câte 9 milioane de lei pe an pe decorațiuni, spune primăria.

Dar și primăriile de sector plănuiesc evenimente similare. De pildă, sectorul 6 anunță instalarea a 600 de mii de beculețe led, iar asta va costa bugetul local 1 milion de lei. Primăria sectorului 6 spune că a redus cheltuielile față de anii anteriori. Potrivit primarului Ciprian Ciucu, în sectorul 6 târgurile vor fi inspirate din târgurile de la Viena.

Apropo de Viena.

Acolo se folosesc an de an aceleași decorațiuni de Crăciun, iar toată afacerea costă primăria orașului 1.2 milioane de euro în fiecare an. Prin turismul masiv de Crăciun Viena reușește să-și întoarcă însă banii.

Cum se va intra în târgul de Crăciun din București?

Primăria Generală a anunțat că doritorii să intre în târgul organizat pe esplanada cu statui din Piața Universității, între 26 noiembrie și 26 decembrie 2021, trebuie să plătească bilete.

Biletele vor fi pentru o zi întreagă. Unul va costa 5 lei dacă îl cumpărați online. La ghișeul de la târg va costa 7 lei.

Copiii până în 12 ani intră gratuit.

Doar vaccinații și cei care au trecut prin boală au voie să intre.

Copiii până în 12 ani nu au nevoie de certificatul Verde.

1 Response

  1. 15 noiembrie 2021

    […] va costa 5 lei dacă îl cumpărați online. La ghișeul de la târg va costa 7 lei, informează Vialie Cojocari. Copiii sub 12 ani au intrare […]

Lasă un răspuns