Nu faceți ”gesturi regretabile” în timpul întâlnirilor, ședințelor, cursurilor online!

O studentă de la o Instituție de învățământ din Chișinău era în timpul unei ore care se desfășura online. Așa cum se întâmplă acum peste tot în lume. Fără să închidă camera(ori poate că a vrut să o închidă) a avut un moment de intimitate cu iubitul ei, scrie presa de la Chișinău. Nu o să dau detalii.

Profesoara i-a atras atenția, iar tânăra a închis camera.

Acest episod ar fi putut rămâne ferit de ochii lumii, însă o colegă de la acel curs online a filmat ce se petrecea și nu a ținut imaginile pentru sine. Imaginile circulă acum pe internet. Cu numele fetei, cu numele profesoarei.

Ca urmare a scandalului care a făcut carieră pe Facebook-ul din Republica Moldova, cele două fete au fost exmatriculate. Tânăra care a filmat totul este amenințată de familia fetei surprinse în imagini cu judecata pentru că a răspândit imaginile.

Decizia de exmatriculare a fost luată de profesorii care fac parte din Consiliul de Administrație. Directorul Consiliului spune: “să recunoaștem că avem toți plăceri, dar atunci când facem parte dintr-un colectiv ar trebuie să ne ordonăm toate plăcerile și dorințele.” Rectorul nu a fost de acord, dar nu poate face nimic. Decizia a fost luată.

Trecând peste interesul acordat cazului de către publicul din Republica Moldova, putem reține că povestea poate fi o lecție pentru toată lumea.

Există niște reguli de bază pentru niște ședințele, cursurile online. Iată câteva:

Respectați ora ședinței/orei. Este ca și cum ai întârzia la o întâlnire fizică.

Uită că ești acasă. Fii la întâlnire!

Ne îmbrăcăm decent la ședințele sau cursurile online și nu doar de la mijloc în sus. Nu pijamale, nu în chiloți. Decent, frumos, de parcă am fi la o întâlnire fizică.

Trebuie să ni se vadă toată fața în videocall, unii arată tavanul, alții gâtul. Este important să avem camera la nivelul ochilor și ceva lumină pe față.

Nu facem ”gesturi regretabile” nici măcar cu camera deconectată. Niciodată nu știm când “se conectează”.

Lasă un răspuns