Vaccinare și cozi. România vs Germania

Germania este vaccinată în proporție de 70% cu prima doză, iar vaccinarea completă este la 66%.

România este vaccinată în proporție de 29% cu prima doză, iar vaccinarea completă este la 28 la sută. Sursa: Oxford Martin Programme.

Din momentul în care au început să se umple morgile, iar în secțiile ATI nu mai sunt locuri, de când au fost introduse o serie de restricții pentru nevaccinați, românii au început să se strângă la centrele de vaccinare. Au apărut cozile.

Minunea a ținut, așa cum se întâmplă de multe ori pe la noi, vreo 3 zile. Cifrele au început deja să scadă. Cozile dispar. Restricțiile, morții și îmbolnăvirile nu par să-i sperie/convingă pe mulți români.

Ce se întâmplă între timp în Germania? Vedeți prima poză. Este făcută săptămâna trecută pe o stradă din Munchen. Mi-a fost trimisă de cineva care îmi spune: ”uite, Vitalie, cozi la vaccinare în Germania!”

Repet, germanii stau la cozi la vaccinare deși sunt la 70 la sută, în timp ce noi nu am atins nici 30%.

 

Apropo, cozi la vaccinare sunt și în Austria. Poza a doua, cea de mai sus – este dintr-un mall din Innsbruck, un oraș cu o populație de 140 de mii de suflete.

Dar ce să vezi? Și Austria stă bine la vaccinare. Ei au ajuns la 65% cu prima doză, iar schema completă este la 62% din populație.

Lasă un răspuns