Unul din cele mai vechi parcuri din București, Grădina Icoanei, urmează să fie deschis în Decembrie, după modernizare

Se termină chinurile modernizării pentru parcul Grădina Icoanei din sectorul 2.

Primăria Sectorului pregătește de mai bine de un an modernizarea parcului respectiv, aflat acum într-o stare destul de tristă, deși este un monument istoric. Parcul ar putea fi terminat în sfârșit la începutul lunii decembrie. Asta dacă ține și vremea cu proiectul.

În ce constă modernizarea?

Se reface sistem de canalizare pentru a putea fi schimbată apa periodic în fântâna din mijlocul parcului.

Și fântâna se modernizează. Gresia de acum, considerată inestetică de primărie, va fi schimbată.

Se refac aleile. Pe cea exterioară va fi montat granit recuperat din străzile vechi. Pe cele din interiorul parcului – calcar concasat.

Se plantează copaci în zonele care mai pot fi îndesite.

Se schimbă mobilierul stricat chiar de niște muncitori care l-au vopsit prost. Cu o culoare de prost gust, consideră primăria.

Este luată în considerare și înlocuirea locurilor de joacă. Deocamdată nu au fost găsite modele care să se potrivească. Ideea proiectului este să fie montat ceva simplu, din lemn. Dacă nu va fi de găsit, urmează să fie reparate cele existente.

Sub țarcul pentru câini va fi turnată o șapă. Asta pentru a putea fi schimbat mai ușor nisipul de acolo. Acum este pământ, care nu drenează bine fluidele animalelor, iar nisipul nu se poate scoate ușor. Așa că mirosul rămâne impregnat în zonă.

La plantări a fost implicat și peisagistul francez Nicolas Triboi. Acesta este plecat acum din România, dar va reveni pentru a da indicații unde ar mai putea fi plantați alți copaci. Iar asta se poate face și după darea în exploatare a parcului.

Inaugurarea după modernizare se poate face după 10 decembrie. Asta dacă, așa cum spuneam, vremea va ține cu locuitorii și primăria sectorului 2.

Proiectul de reamenajare costă peste o jumătate de milion de euro.

Grădina Icoanei are în jur de 9 mii de metri pătrați și este un parc reprezentativ pentru București. Unul foarte vechi, aflat pe lista monumentelor istorice. A fost inaugurat în 1873. Anul în care se năștea Iuliu Maniu, murea Napoleon al III-lea, ultimul împărat al Franței, iar la Sinaia începea construcția Castelului Peleș.

Lasă un răspuns