Directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, care a folosit o rangă la demolarea unui chioșc – a fost schimbat din funcție

Decizia de schimbare din funcție a lui Ștefan Paraschiv a fost luată în această dimineață de Consiliul de Administrație al Metrorex.
I s-a terminat mandatul interimar. Mandat care nu a mai fost prelungit. Aceasta este singura explicație neoficială pe care am putut să o obțin. Deocamdată nu știu alte motive oficiale sau neoficiale ale hotărârii.

 

Ștefan Paraschiv a ajuns în atenția publică în primăvara acestui an, când ministru al Transporturilor era Cătălin Drulă, iar Metrorex a luat decizia să demoleze chioșcurile din subteran.
Desființarea spațiilor comerciale controlate de sindicatele de la Metrorex a început după greva spontană a angajaților din Metrou, care a avut loc pe 26 martie. Eveniment care a creat mari probleme circulației din București.

Greva ar fi avut legătură cu decizia luată în acele momente de Minister și Metrorex de a demola spațiile comerciale. Angajații Metroului au coborât pe șine și au blocat activitatea în subteran.

Cătălin Drulă a anunțat atunci din fața Ministerului Transporturilor: ”Rădoi(Ion Rădoi, lider sindical), s-a terminat!”.
Demolările chioșcurilor din galeriile Metroului Bucureștean au început pe 7 aprilie.

 

În imagini îl vedeți pe Ștefan Paraschiv, directorul Metrorex, cu ranga, deschizând o gheretă pentru a fi evacuată. Asta după ce angajații Metroului au refuzat să o facă. Astăzi, 17 noiembrie, la 8 luni de la aceste filmări, Ștefan Paraschiv a rămas fără funcție.

Lasă un răspuns