”Topitoriile” ilegale există și în centrul Bucureștiului!

Imaginile de mai sus mi-au fost trimise de cineva care susține că a făcut plângeri și la Garda de Mediu, dar problema nu a fost rezolvată. Omul este disperat.

Ce vedeți se întâmplă lângă un Hotel din Parcul Floreasca. O zona foarte bună și scumpă din București. Ceea ce se numește ultracentral. Persoana respectivă spune că de două ori pe săptămână, cel puțin de două ori, persoane necunoscute aprind focuri în parcul respectiv. Fumul este negru, înecăcios.

Sunt arse cabluri pentru a se recupera cuprul din ele. Cei care o fac nu dau doi bani pe sănătatea celor care locuiesc și muncesc în zonă. Mai ales că la câteva sute de metri există și un spital, unul dintre cele mai importante spitale de Urgență din România.

Persoana respectivă a filmat de nenumărate ori când era pornită ”topitoria” din zonă. Și din bloc, dar și din stradă.

A sunat la Poliția Locală, dar și Garda de Mediu, la ANPM. După mai multe insistențe, i-au venit și răspunsuri. De la Garda de Mediu, de pildă, la sfârșitul verii.

Garda de Mediu a venit, a verificat… hotelul și nu a găsit nicio problemă. Vedeți răspunsul lor. Omul le-a explicat că nu la Hotel arde, că se întâmplă în parc, printre copaci. În zadar.

Agenția Națională pentru Protecția Mediului i-a recomandat, de pildă, să sune la 112. Vedeți răspunsul din mail.

Nici polițiștii de la locală nu au reușit să identifice vreun vinovat până acum.

Singurul care încearcă să rezolve problema și care a făcut un fel de investigație cu forțele proprii, a documentat cazul așa cum a putut este cetățeanul nostru. Cel care s-a săturat să filmeze de la geam cum este poluat și îmbolnăvit.

Ca să realizați cât de centrală este această zonă, cât tupeu au cei care ard astfel de cabluri ziua, fără frică de autorități, vedeți și pe hartă. Spun asta pentru că până de curând trăiam cu impresia că aceste “topitorii” erau doar la marginea orașului. Ei bine, nu. Nu suntem feriți de ele nici în plin București.

Lasă un răspuns