Bucureștiul nu va avea în acest an un concert de Revelion în Piața Constituției

Ca și anul trecut, Bucureștiul nu va avea un concert de Revelion în Piața Constituției, spune primarul Capitalei.

Nicușor Dan susține că ar lăsa firmele să o facă, adică să plătească o taxă și să organizeze concertul, doar că este prea puțin timp. Nicio companie din domeniu nu și-a manifestat intenția până acum.

De altfel, primarul Capitalei consideră că autoritățile locale fac o concurență neloială companiilor care organizează evenimente de acest tip și vrea ca primăria să dea mai puțini bani pentru concerte, artiști, revelion.

Așadar, nu vom avea Revelion în Piața Constituției, chiar dacă Guvernul a ridicat restricțiile și se permit organizarea evenimentelor în spații publice.

Totuși, bucureștenii nu vor rămâne complet fără un spectacol de Revelion. Robert Negoiță a anunțat că plănuiește un concert în parcul Alexandru Ioan Cuza, fostul IOR, pe 31 Decembrie.

Pentru că o să fie ceva aglomerație, le recomandă oamenilor să poarte măști.

Primarul sectorului 3 nu are deocamdată un program, nu știe ce artiști ar urma să cânte. În plus, nu are la dispoziție foarte mulți bani: peste 100 de mii de lei.

Petrecere de Revelion va fi și în stradă la Constanța. Primarul Vergil Chițac spune că vrea să organizeze un spectacol. Ca și primăria sectorului 3, nici primăria Constanța nu are prea multe fonduri: puțin peste 100 de mii de lei. Adică suma maximă pe care o poate cheltui fără licitație.

Din acești bani vor fi aduș vreo 5 DJ și vor fi organizate focuri de artificii din 6 părți ale orașului.

Vergil Chițac își motivează decizia de a organiza Revelionul în stradă în felul următor: ”cred ca e bine să facem. E bine să se reconecteze oamenii cu natura, să socializeze.”

Referitor la condițiile de participare, crede că ar fi de bun simț ca spectatorii să aibă certificate verzi.

Și Timișoara va avea Revelion în Piața Libertății. Acesta era plănuit să se termine la ora 22.00. S-au ridicat însă restricțiile, iar autoritățile analizează acum modificarea orei.

Primăriile din Brașov, Cluj, Craiova nu au deocamdată o decizie în privința organizării unui concert de Revelion.

Lasă un răspuns