Atenție! Dacă zburați în preajma sărbătorilor de iarnă, veniți pe aeroport cu 3 ore înainte!

Dacă aveți zboruri în această perioadă, trebuie să știți că aeroporturile din România, în special Otopeniul, sunt pline și foarte pline.

Henri Coandă, de pildă, are un vârf comparabil cu vârful de sezon din vară.

Înainte de Revelion cu câteva zile au fost vreo 16 mii de pasageri la plecare și 16 mii la sosiri.

În țară vin cei care vor să sărbătorească Revelionul cu cei de acasă. Pleacă românii care au vacanțe ori cei care au sărbătorit Crăciunul și se întorc la muncă.

Coada pe care o vedeți în imagini este la intrarea în țară. Sunt oameni care au aterizat cu cursa din Basel(întârziată de altfel) și care stau la verificarea certificatelor.

Persoana care mi-a trimis imaginile spune că rândul se mișca foarte greu.

Cozi sunt și la decolări. Așa că nu rare sunt cazurile în care oamenii ratează avioanele.

Pe aeroport am vorbit cu câteva persoane care au pățit-o.

O femeie povestea că taxiul i-a făcut pană. A ajuns cu o jumătate de oră înainte de decolare și nu a mai prins avionul. Un bărbat din aglomerație mi se plângea că a așteptat la altă poartă, că așa i-ar fi afișat aeroportul, dar era poarta greșită. A pierdut și el cursa.

Altcineva spunea că a venit cu 4 ore înainte. Repet, 4 ore. Au fost inspirați. Compania Aeriană le-a cerut un test Covid, asta deși aveau 3 doze de vaccin. Se pare că în Irlanda este nevoie de acest test. Norocul lor că au avut timp să-l facă.

Compania Aeroporturi București susține că sunt foarte mulți pasageri care vin și care pleacă. Că au suplimentat oameni, ghișee, dar tot le este dificil. Îi roagă pe oameni să se prezinte în terminal cu cel puțin trei ore înainte de decolare.

Lucrurile se schimbă după Revelion. Pe 2-3 ianuarie fluxul mare pe sosiri și pe plecări devine istorie.

Apropo, unii pasageri au început să refuze deja să vină la unele curse, chiar dacă au bilet. Așa că există avioane care zboară și la jumătate din capacitate. Motivul, restricțiile din unele țări care cer vaccin în trei doze. Românii nu sunt dispuși să riște carantină, așa că, pur și simplu, nu se mai prezintă la zbor.

Companiile aeriene au anunțat deja că vor renunța sau chiar au renunțat la curse. Cei care au bilete vor fi notificați și li se vor restitui banii.

Lasă un răspuns